Web Analytics Made Easy - Statcounter

دانش > دانش - همشهری آنلاین:
دبیر کمیته ملی اخلاق در پژوهش پزشکی وزارت بهداشت با اشاره به انتشار گزارش الزویر (Elsevier) در خصوص تقلب علمی از سوی محققان ایرانی، گفت: تقلب صورت گرفته در مقاله مقاله یک دانشیار فیزیک دانشگاه آزاد، شدیدترین نوع تقلب در حوزه مقالات علمی بوده است.

به گزارش ایسنا،‌ بعد از گزارش مجله نیچر از تخلفات علمی ایران، این بار گزارش تخلفات دیگری از سوی الزویر منتشر شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبق گزارشی که موسسه انتشارات الزویر منتشر کرده است، اعلام شد گروهی از دانشگاهیان ایرانی با پیشنهاد داوران غیرواقعی در جریان بررسی مقالات‌شان تقلب کرده‌اند.

بر این اساس، نویسنده مسوول این مقالات یک دانشیار فیزیک دانشگاه آزاد اسلامی است و این مقالات در مجلات ذیل به چاپ رسیده‌اند.

بعد از انتشار این گزارش، با یک پیام تقریبا مشابه تمام این مقالات از دسترس خارج شده‌اند.

بر اساس اعلام الزویر، 26 مقاله علمی از نویسندگان ایرانی به دلیل تقلب در داوری از سوی ناشر از لیست مقالات مجلات الزویر حذف شدند.

دکتر احسان شمس کوشکی، دبیر کمیته ملی اخلاق در پژوهش پزشکی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه تقلبات و تخلفات علمی انواع مختلفی دارد، افزود: این تقلبات در مراحل مختلف انجام و یا انتشار یک پژوهش رخ می‌دهند.

وی با اشاره به انتشار گزارشی از سوی الزویر، خاطرنشان کرد: این گزارش در خصوص تعدادی از مقالات تولید شده در دانشگاه آزاد بوده است و بر اساس اعلام الزویر، نویسنده این مقالات در داوری مقالات مداخله کرده‌ است.

شمس کوشکی با تاکید بر اینکه جزئیات بیشتری از این تخلفات از سوی الزویر منتشر نشده است، یادآور شد: وقتی مقاله‌ای به مجلات ارسال می‌شود، در برخی موارد از فرد نویسنده داور پیشنهادی درخواست می‌شود.

دبیر کمیته ملی اخلاق در پژوهش پزشکی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، این امر را به منظور بهبود روند داوری دانست و گفت: در برخی از موارد، مقالات از سوی مجله برای داور پیشنهادی ارسال می‌شود و بر این اساس، ایمیل ارسال شده از سوی مجلات به فردی نویسنده که ایمیل جعلی را اعلام کرده است، ‌ارسال می‌شود.

شمس کوشکی با بیان اینکه به نظر می‌رسد در این مقالات چنین تخلفی رخ داده است، خاطرنشان کرد: این اقدام با عناوینی چون «فریبکاری در داوری» و «دستکاری در داوری» مطرح است و این اقدام یکی از شدیدترین انواع تخلفات پژوهشی محسوب می‌شود.

به گفته وی، بر اساس گزارش الزویر این مقالات از دانشگاه آزاد تهران بوده است.

قانون مقابله با تخلفات در انتظار تعامل 3 دستگاه

شمس کوشکی در خصوص آخرین وضعیت آیین‌نامه قانون مقابله با تخلفات علمی، با تاکید بر اینکه این قانون به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده است، گفت: علی‌رغم آن که مهلت 3 ماهه (بعد از تصویب قانون) برای تدوین آیین‌نامه‌ اجرایی این قانون در نظر گرفته شده، ولی متاسفانه آیین‌نامه اجرایی این قانون هنوز تدوین نشده است.

وی اضافه کرد: این آیین‌نامه به صورت مشترک میان وزارتخانه‌های علوم، تحقیقات و فناوری،‌ بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دادگستری تدوین می‌شود و از آنجایی که لایحه این قانون از سوی وزارت علوم به مجلس ارسال شده است، وزارت بهداشت هم به صورت کتبی آمادگی خود را برای تدوین آیین‌نامه اجرایی این قانون به وزارت علوم اعلام کرده بود.

در همین زمینه: اخراج ۲ دانشجو و جریمه یک عضو هیات علمی به دلیل تخلفات علمی تشکیل کمیته حقیقت‌یاب | ارائه لایجه برخورد با تقلب علمی به مجلس

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۲۷۴۸۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اشتغال به تحصیل یک‌میلیون و ۳۵۰ هزار دانشجو در دانشگاه آزاد اسلامی

ایسنا/کردستان قائم مقام رییس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: ۲۷۶ واحد و مرکز دانشگاه آزاد اسلامی با اشتغال به تحصیل یک‌میلیون و ۳۵۰ هزار دانشجو در سراسر کشور فعال است.

علی سروری‌مجد، امروز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت در دیدار با نماینده ولی فقیه در کردستان، اظهار کرد: حوادث اخیر در دانشگاه‌های آمریکا نشان داد، وقتی مسئله انسانیت تبدیل به فطرت پاک انسانی از باب توحیدی می‌شود یک اتفاقی خوبی بین ادیان و مذاهب شکل می‌گیرد.

وی افزود: مسئله غزه نشان داد که امت اسلامی از هر قوم و مذهبی و با هر گرایشی در دفاع و حمایت از مردم مظلوم و بی‌دفاع غزه و فلسطین در میدان حاضر و نسبت به دشمن مشترک ثابت‌القول و محکم ایستاده‌اند.

قائم مقام رییس دانشگاه آزاد اسلامی عنوان کرد: در ایام میلاد حضرت مسیح(ع) برادران و خواهران عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی در همین راستا یک نشست بین ادیانی در تهران برگزار شد که خروجی بسیار مفید و مؤثری داشت.

وی، به اقدامات دانشگاه آزاد اسلامی اشاره کرد و ادامه داد: در ۵ سال گذشته دانشگاه آزاد اسلامی از حیث آموزشی و پژوهشی، اداری و مالی و انضباط رشد صعودی خاصی پیدا کرده است.

به گفته سروری مجد، سامانه‌های آموزشیار برای تمام فرایندهای آموزشی از ابتدا تا انتها به صورت یکپارچه و متمرکز در سطح کشور فعال شده است.

وی، در ادامه از راه اندازی سامانه‌های پژوهش یار خبر داد و بیان کرد: سامانه پژوهش یار برای تمام فرایندهای پژوهشی پایان نامه‌های کارشناسی ارشد و دکترا شکل گرفته و آن بی‌انضباطی‌هایی که در حوزه پایان نامه‌ها و رساله‌ها در گذشته وجود داشت، رفع شده است.

قائم مقام رییس دانشگاه آزاد اسلامی، اضافه کرد: پیش دفاع متمرکز برای پایان نامه‌ها داریم و سختگیری‌هایی که در تدوین مقالات وجود داشت از بین رفته و آزمون‌های زبان هم به صورت جدی پیگیری می‌شود.

وی تصریح کرد: در ۵ سال اخیر انضباط مالی با راه‌اندازی سامانه حساب یار بیش از گذشته تحقق پیدا کرده و چک‌های بلا محل و پرداخت‌های خارج از ضوابط در دانشگاه آزاد اسلامی وجود ندارد.

سروری‌مجد در ادامه این دیدار به فعالیت ۲۷۶ واحد و مرکز دانشگاه آزاد اسلامی در سطح کشور اشاره کرد و گفت: در حال حاضر یک‌میلیون و ۳۵۰ هزار دانشجو، ۵۰ هزار هیئت علمی تمام وقت و وابسته، ۱۵۰ هزار دانش‌آموز و ۸۰۰ مدرسه وجود دارد که کار رصد و کنترل این واحدهای آموزشی نیازمند این سامانه‌ها است.

به گفته وی، طی ۴ و ۵ سال اخیر همه چیز در این دانشگاه به صورت متمرکز رصد و کنترل می‌شود و آن انضباط علمی و انتظاری که مقام معظم رهبری در این زمینه داشتند، محقق شده است.

وی افزود: از سال ۹۸ با ابتکار رییس دانشگاه آزاد اسلامی کشور در استان‌های تقریبی حرکت خوبی شروع شده و تعداد دفاتر تقریب به ۳۵ دفتر در دانشگاه آزاد اسلامی استان‌هایی که برادران و خواهران اهل سنت و تشیع زندگی می کنند، ایجاد شده است.

قائم مقام رئیس دانشگاه آزاد اسلامی کشور بیان کرد: حفظ کیان دانشگاه، ارتقای علمی و گسترش فضای انقلابی از دستورات و تاکیدات مقام معظم رهبری در ابلاغ به رییس دانشگاه آزاد اسلامی کشور است که ما ملزم به تلاش بر این سه محور هستیم و تمام واحدهای دانشگاه را بر مبنای این سه حوزه خطیر و مهم تقسیم بندی کرده‌ایم.

سروری‌مجد تصریح کرد: کمیسیون گسترش فضای انقلابی با حضور رؤسای تمام استان‌ها و معاونین ذیربط و کمیسیون حفظ کیان دانشگاه آزاد اسلامی و کمیسیون ارتقای علمی تشکیل شده است و روندی که‌ اکنون در استان کردستان در زمینه این سه حوزه مطالبات رهبری وجود دارد روند قابل قبول و خوبی است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • دستورالعمل اجرای اعطای پایه‌های استحقاقی اعضای هیات علمی
  • شهرسازی و رویکردهای جدید علمی
  • دانشگاه‌ها از مسائل کشور جدا نشوند
  • اجرای شیوه‌نامه نظام استاد شاگردی در دانشگاه آزاد اسلامی
  • هیچ یک از قطعات راه آهن استان نباید معطل بماند
  • دانشگاه آزاد بسیاری از مرز‌های علمی کشور را درنوردیده است
  • کسب چهار افتخار علمی بین‌المللی توسط عضو پیوسته فرهنگستان علوم
  • قتل بی‌رحمانه مادر توسط پسر پرخاشگر در شهرک دانشگاه
  • اشتغال به تحصیل یک‌میلیون و ۳۵۰ هزار دانشجو در دانشگاه آزاد اسلامی
  • رمزگشایی از تشدید فشارهای لابی اسرائیل علیه موسویان/ مقاله تند جروزالم‌پست علیه دیپلمات پیشین ایرانی