Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، برنامه «گفت‌وگوی علمی» رادیو گفت‌وگو با موضوع نشر دانشگاهی و با حضور زهره میر حسینی دانشیار دانشگاه علم اطلاعات دانشگاه آزاد به روی آنتن رفت.

میرحسینی با بیان اینکه معضل نگارش نشر دانشگاهی بیش از دو دهه است که خود را در محیط‌های علمی نشان می‌دهد، گفت: البته در سال‌های گذشته تلاش شده است تدوین کتب درسی دانشگاهی با روش علمی انجام شود و حتی در قسمت‌هایی که خلأ دانش وجود داشته در ارتباط با یک موضوع علمی به نویسندگان سفارش داده‌اند و یک آئین نامه و اصول نگارشی را در این حوزه برقرار کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی درباره فرآیند نگارش کتب درسی و علمی در سازمان مطالعه و تدوین کتب علوم انسانی دانشگاه‌ها (سمت) بیان کرد: در تألیف کتب، دو یا سه داور کتاب‌ها را می‌بینند و نظر می‌دهند و به همین علت کتاب‌های سمت به نسبت سایر انتشارات علمی‌تر هستند.

دانشیار دانشگاه علم اطلاعات دانشگاه آزاد با اشاره به وجود سیستم‌های تألیف کتب تک کتابی اظهار کرد: این نوع تالیفات مانند دانشگاه پیام نور حتی نسخه‌های دیجیتال هم دارند اما متأسفانه خودشان اقدام به کتاب سازی می‌کنند.

وی افزود: در حال حاضر با بحرانی به نام کتاب سازی روبرو هستیم در حالی که در تمام دنیا کتاب چاپی کمتر استفاده شده و از کتاب‌های الکترونیک و از ابزارهایی مثل «کیندل» استفاده می‌شود.

میرحسینی با بیان اینکه در حال حاضر دانشجوها در خیلی از دانشگاه‌های کشورهای توسعه یافته، از کتابخانه‌های دانشگاهی لپ‌تاپ‌ها را اجاره می‌گیرند، اظهار کرد: این لپ‌تاپ‌ها هر روز فرمت می‌شوند و لپ تاپ جدید به آن‌ها داده می‌شود. دانشجویان به این وسیله مقالات دانشگاهی را از پایگاه‌های اطلاعاتی جست‌وجو می‌کنند و کتاب‌هایشان را از کتابخانه‌های مجازی و دیجیتال دانلود و مطالعه می‌کنند ولی ممکن است به خاطر قانون کپی رایت و قانون حق مؤلف، اجازه ذخیره سازی نداشته باشند.

دانشیار دانشگاه علم اطلاعات دانشگاه آزاد تاکید کرد: محققی سال‌ها زحمت می‌کشد و نتیجه زحمت‌هایش، کتاب می‌شود اما به راحتی از آن کپی شده و به این شکل حق آن شخص ضایع می‌شود. ناشران باید روی نرم افزارها سرمایه گذاری کنند زیرا انتشار آن‌ها به شکل کتاب بسیار سخت و گران شده است و بنابراین آینده نشر غبارآلود است. اگر برای این وضعیت فکری نشود، در آینده اساتید وقتشان را برای تألیف کتب نخواهند گذاشت.

کد خبر 4944436 مریم علی بابایی

منبع: مهر

کلیدواژه: دانشگاه پیام نور خبرگزاری مهر کتب درسی کتاب و کتابخوانی ویروس کرونا خبرگزاری مهر معرفی کتاب رایزنی فرهنگی ادبیات سالروز ارتحال امام خمینی بازار نشر تازه های نشر گردشگری ادبیات جهان میراث فرهنگی ترجمه ادبیات داستانی کتاب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۲۵۸۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فیلم| مقام شامخ استاد از نگاه دانشگاهیان

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناروی آنا، مراسم بزرگداشت روز استاد با حضور داریوش جاوید معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه آزاد اسلامی و جمعی از مسئولان و استادان دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه در این واحد دانشگاهی برگزار شد.

گفت‌وگوی خبرنگار آنا را با مسئولان دانشگاهی و اعضای هیئت علمی درباره مقام شامخ استاد در ویدئوی زیر ببینید.

دانلود فیلم اصلی کد ویدیو

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حضور جهاد دانشگاهی در بخش‌های عمومی و دانشگاهی نمایشگاه کتاب
  • چاپ کتاب عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد یادگار امام در انتشارات علمی و دانشگاهی
  • چاپ کتاب عضو هیئت علمی واحد یادگار امام در انتشارات علمی و دانشگاهی
  • بررسی راه‌های گسترش همکاری دانشگاه شریف با دانشگاه‌های عراق
  • برگزاری هفتمین اجلاس رؤسای دانشگاه‌های برتر ایران و روسیه به میزبانی دانشگاه تهران
  • تقدیر از مفاخر قرآنی و مفسر کتاب وحی در اردبیل
  • جهش تولید با فعالیت دانشگاه‌های مهارت‌محور محقق خواهد شد
  • پیام تسلیت رییس دانشگاه تهران در پی درگذشت دانشجوی نخبه
  • آزادی‌خواهی از ویژگی‌های عناصر علمی و دانشگاهی در تمامی ادوار تاریخ است
  • فیلم| مقام شامخ استاد از نگاه دانشگاهیان